Wereldwijde marktleider in drones start opleidingen voor professionals in Europa

27.09.2018| Droneflightcompany.com

Hoofddorp, 27 september 2018

DJI opent in Nederland eerste Drone Trainingscentrum buiten Azië

Het UTC-programma van DJI komt vanaf oktober naar Nederland. In Hoofddorp en Enschede zijn twee speciale trainingscentra ingericht voor de professionele dronegebruiker. Met het Unmanned Aerial Systems Training Center zet de wereldleider op het gebied van civiele drones en luchtfotografietechnologie voet op Europese bodem. Op dit moment zijn in Azië al zo’n 150 campussen actief waarbij dronepiloten professionele training krijgen in de klas en in het veld. Denk daarbij aan het uitvoeren van inspecties aan windmolens, zonnepanelen en infrastructuur zoals bruggen en waterwerken. DJI heeft als doel om hiermee een internationale industriestandaard neer te zetten. "Veel industrieën hebben baat bij het gebruik van drone-technologie in Europa en wereldwijd. DJI wil bedrijven helpen om te profiteren van drone-technologie, niet alleen via onze hardware- en software-oplossingen, maar ook via educatie en empowerment", aldus Barbara Stelzner, directeur Corporate Communication bij DJI EMEA.

Professionele theorie en praktijk

"Het professioneel gebruik van drones staat nog in de kinderschoenen. Dronepiloten moeten al een licentie halen en daar voegen we nu ook een praktijkopleiding aan toe. Daarmee heeft de commerciële drone-gebruiker in de Benelux een voorsprong op de rest. De focus van de UTC opleidingen ligt niet op het leren vliegen, maar juist op het leren toepassen van de techniek", aldus Sander Starreveld van Drone Flight Company. Voor het leren vliegen maakt Drone Flight Company een koppeling met haar bestaande trainingsaanbod. Hierdoor wordt met één opleiding de cursist volledig getraind en wordt het makkelijker hier een beroep van te maken. Het Europese UTC-programma start in Nederland met twee cursussen: een cursus gewijd aan luchtfotografie en een cursus voor industriële inspecties. De twee campussen bevinden zich op Space53 in Enschede en bij DFC in Hoofddorp.

Remotely Piloted Aircraft-licentie

Aan het einde van elke cursus moeten de deelnemers een kennis- en vluchttest afleggen. Nadat ze de tests met goed gevolg hebben afgelegd, ontvangen ze een certificaat van UTC. Vanwege de samenwerking met Drone Flight Academy ontvangen de deelnemers bovendien het Remotely Piloted Aircraft-License uitgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Techniek en vereist voor commerciële dronepiloten in Nederland.

Groeimarkt voor toepassingen

De belangstelling voor de zogenoemde 'aerial technology' blijft groeien en steeds meer bedrijven gebruiken drones voor hun bedrijfsprocessen. Het doel van het Unmanned Aerial Systems Training Center is om een internationale industriestandaard vast te stellen, zodat professionals en bedrijven gemakkelijker kunnen profiteren van deze technologie. Met het UTC-programma zijn bedrijven in verschillende industrieën in staat om taken veiliger, sneller en met grotere efficiëntie uit te voeren. De cursus luchtfotografie omvat de operationele knowhow (bijvoorbeeld basisreglementen voor UAV, productkennis, vluchtplanning en operationele best practices), evenals het creatieve aspect (bijvoorbeeld camerakennis, luchtfotografietechnieken en het postproductieproces). Het programma voor industriële inspectie biedt de deelnemers de geavanceerde technische en operationele knowhow, evenals kennis en hands-on ervaring rond inspectie van infrastructuren, hoogspanningslijnen, zonnepanelen, brugstructuren en energiecentrales binnen en buiten. Zowel in het Nederlands als in het Engels zijn de cursussen vanaf oktober 2018 beschikbaar en te vinden op www.uastc.com