Inzet drones tijdens Dutch GP

02.09.2021|

Mooi nieuws! Eindelijk is het zover, de Dutch GP gaat dit weekend van start. Drone Flight Company (DFC) is door de organisatie van de Dutch GP gevraagd om de komende drie jaar de bezoekersstromen overzichtelijk in beeld te brengen. Daarbij worden mogelijke knelpunten vanuit de lucht gemonitord en live gestreamd naar de organisatie. De meerwaarde van deze drone toepassing heeft DFC al eerder aangetoond bij grote evenementen als Paaspop, Dutch Valley, Dance Valley en Latin Village. Zie hieronder een overzicht van de mogelijkheden. 

 

 

 

 

 

 

Werkwijze 

Het luchtruim is tijdens de GP formeel verboden gebied voor drones. Door strikte afspraken te maken met de organisatie, de coördinator van het luchtruim en de politie heeft DFC exclusief toestemming om drones alsnog in te zetten. DFC heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring en expertise met betrekking tot het regelen van vergunningen en coördineren van verschillende soorten operaties. Het daadwerkelijk besturen van de drones wordt uitgevoerd door ons partnerbedrijf Zero Gravity. Op deze manier garanderen we dat we zowel op coördinerend als op uitvoerend vlak beschikken over specialisten.

Meerwaarde 

Met de inzet van drones tijdens dit unieke evenement wilt DFC aantonen dat drones, zelfs in een luchtruim vol met bemand luchtverkeer, een bijdrage leveren op het gebied van veiligheid. Niet alleen binnen de evenementensector maar ook binnen de industriële infrastructuur of de woningbouwsector kunnen drones namelijk worden ingezet om de veiligheid te vergroten.  

Wil je meer weten over de meerwaarde van drones tijdens grootschalige evenementen of drones zelf integreren in je eigen organisatie? Neem dan contact met ons op!