Ineke (69 jaar) volgde de ROC-Light opleiding en deelt haar ervaringen!

07.11.2018| Droneflightcompany.com

In november haalde Ineke (69jr) met vlag en wimpel haar ROC-Light examen en is daarmee de trotse bezitter van het ROC-Light certificaat, maar wat heeft haar aangezet om deze opleiding te gaan volgen op deze toch wel respectabele leeftijd? Ze deelt haar ervaringen met ons.

Waarom heeft u de ROC-Light opleiding gedaan?

Ik fotografeer eigenlijk al mijn hele leven graag, maar je hebt wanneer je met een statief en een camera fotografeert toch een redelijk beperkt perspectief. Nu leek het mij een goede aansluiting om drones te gebruiken om ook vanuit andere perspectieven te kunnen fotograferen dus heb ik me aangemeld voor de ROC-Light opleiding bij Drone Flight Academy.

Wat is uw doel om gebruik te maken van drones?

Ik wil graag foto’s maken vanuit de lucht, dus luchtfotografie, maar eerst moet ik vlieguren maken om het toestel volledig onder controle te krijgen. Het is toch wel even wat anders dan een statief met een camera erop, dat vliegen met een drone. Ik heb nu de Phantom 4 pro+ gekocht en daar ben ik nu veel mee aan het oefenen, zodat ik meer vliegervaring kan opdoen en de besturing volledig onder controle heb. Voor nu is het doel dus veel vlieguren maken!

Hoe heeft u de opleiding ervaren?

Ik volg mijn hele leven al cursussen (je bent immers nooit te oud om te leren) maar ik heb nog nooit een cursus gevolgd die zo kort en bondig is als deze. Het is natuurlijk maar 1 dag, wat ik zelf erg prettig vond omdat je dan niet dagen op en neer hoeft te reizen. Je krijgt van tevoren de theoriemap toegestuurd, dus je kunt wel al wat voorbereiden. Ik heb de map van tevoren 1 keer doorgelezen want als ik een cursus volg, wil ik ook wel echt wat leren. De zesjes cultuur past niet zo bij mij. In de map trof ik heel veel interessante zaken aan zoals meteorologie waar ik nog niet zoveel kennis over had.

Het theorie examen heb ik niet meteen gedaan, dat heb ik een maand later gedaan. In die maand heb ik op internet heel veel extra informatie opgezocht en aan mijn map toegevoegd. Ik heb nu dus een heel dik naslagwerk waar ik alles in kan terugvinden.

Persoonlijk had ik aan 1 dag niet genoeg gehad om de theorie goed tot me te nemen, dus ik vond het heel fijn dat de map een week van tevoren thuis werd gestuurd zodat ik het alvast kon doornemen en thuis verder uit kon spitten. Ook had ik het geluk dat ik Frits als instructeur had. Ik heb zelf in mijn directe omgeving niemand om zaken met betrekking tot drones aan te vragen, maar Frits gaf direct aan dat ik na mijn slagen altijd even contact mag opnemen als ik ergens vragen over heb. Super service!

Foto gemaakt door Ineke bij het Veluwemeer

Foto gemaakt door Ineke bij het Veluwemeer (aan de rechterzijde kun je Ineke en Frits zien staan als je goed kijkt!)